Aandacht geven door authentiek te zijn.

Doelen definiëren door doortastend te zijn.

Actie stimuleren door assertief te zijn.

Steun bieden door sympathiek te zijn.

Wie is Ada Schallenberg?

Ik ben een vrouw met veel ervaring in profit en non-profit organisaties en een passie voor paarden en coaching. Mijn doel is om mensen groot en klein hun kracht te laten (her)vinden zodat ze in beweging kunnen komen en blijven.

Ik geniet van het leven met mijn man en onze kinderen en maak tijd voor familie en vrienden. Verder ben ik een echt buitenmens. Ik hou van de natuur, maak graag een wandeling in het bos. Het leven in het bos, de vogels die onzichtbaar fluiten, maar ook als onverwachts een eekhoorn, ree of roofvogel mijn pad kruist. Een briesje in mijn gezicht als ik op de fiets mijn hoofd leegmaak. Een berm vol kleurrijke bloemen.

In mijn werk ontmoet ik veel verschillende mensen in uiteenlopende situaties. Door te luisteren, te vragen, te steunen, te stimuleren, ruimte te geven, plezier te maken en samen te werken, werd voor mij steeds duidelijker dat ik graag mensen hun kracht laat vinden en in beweging laat komen en blijven. Of dat nu op gebied van werk of privé is maakt niet uit. Vaak gaat dit namelijk hand in hand. In 2013 heb ik besloten mijn passie te volgen, het roer om te gooien en ben ik de opleiding tot Co-Active coach gaan volgen. Ook mijn jarenlange ervaring in verschillende organisaties en rollen komt in de coaching goed van pas.

Ik vind het heerlijk om met paarden bezig te zijn maar had nooit gedacht ooit een eigen paard te hebben. Een aantal jaren geleden kwam Rosa onze Haflinger merrie op ons pad. In het begin was er niet zoveel met haar te beginnen en hebben wij in die tijd met behulp van iemand met veel geduld en grondwerk gewerkt aan wederzijds vertrouwen. Gedurende deze periode heeft zij mij menigmaal gespiegeld dat ik teveel gefocust was op resultaat! Met alle frustraties van dien, want altijd haast! Pas toen ik dat kon loslaten lukte het om een hechte band met haar op te bouwen. Inmiddels is daar een tweede Haflinger bijgekomen. Deze vrolijke ruin heeft de passende naam Happy gekregen.

Al gauw ontstond bij mij het idee hoe mooi het zou zijn om het vermogen van paarden om te spiegelen, zo puur en zonder oordeel in te zetten in de coaching.
Hiervoor heb ik aanvullend op mijn coachopleiding de module paardencoach gevolgd.

Sinds 1 april 2015 heb ik mijn eigen coachingspraktijk waar ik Co-Active coaching en paardencoaching combineer. Vanaf december 2019 ben ik daarnaast ook gediplomeerd kindercoach en werk ik samen met de ambulante praktijk EchtKinderachtig.

Wat mij als mens en coach typeert is professioneel, no-nonsense, rust, daadkrachtig, empathisch, warm, ervaren, vrijheid, humor, speelsheid en oordeelvrij zijn.

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 06-13402052 of mail
ada@adascoaching.nl