“Coming together is a beginning.

  Keeping together is progress.

  Working together is success.”

  Henry Ford

Doelgroep

Bedrijven die hun medewerkers als belangrijke stakeholder zien en/of in een verandertraject zitten en de combinatie van talenten van hun medewerkers goed willen inzetten.

Tenslotte, als een medewerker niet op zijn plek zit dan is dat niet goed voor de medewerker maar ook niet voor het bedrijf.

Denk aan vragen als:

  • Hoe haal je het beste uit je team?
  • Hoe breng je jouw bedrijf/team in de volgende fase?
  • Hoe werken verschillende communicatiestijlen?
  • Hoe ziet leiderschap eruit?
  • Hoe kan ik als directeur/groot aandeelhouder bijdragen aan de groei van mijn bedrijf?

In een organisatie of afdeling zijn diverse factoren van invloed op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Ieder individu brengt zijn/haar kwaliteiten en talenten in. Worden deze kwaliteiten optimaal benut? Wat is de cultuur en welke belangen spelen een rol? Hoe gaan we om met veranderingen en werken we samen?

Vanuit mijn ervaring als manager in het bedrijfsleven, organiseer en begeleid ik teamsessies. Ik vertrouw daarbij op mijn kennis en intuïtie, de deelnemers en het instinct van het paard.

Waarom paarden?

Een team is net als een kudde, samen moet je de klus klaren. Of dat nu om werk gaat of om het (over)leven, het is belangrijk dat je op elkaar kunt bouwen en weet wat je aan elkaar hebt. Voor paarden is dit van levensbelang en zij zijn er meester in om vanuit hun intuïtie de omgeving waar te nemen en daarop te reageren. Paarden liegen niet en geven geen sociaal wenselijke reactie of houden zich aan beleefdheidsregels. Zij spiegelen puur en eerlijk zonder verborgen agenda en oordeel. Met als effect dat mensen hun boodschap makkelijker kunnen ontvangen.

Op verzoek organiseer ik maatwerk teamcoaching voor uw organisatie waarbij gewerkt wordt met verschillende paarden. De inzet van paarden zorgt voor inzicht op een geheel andere wijze. Er is ruimte voor een lach en een traan. Naast de onwennige situatie ervaren deelnemers het als bijzonder om als groep en individueel door een paard gespiegeld te worden. In een compleet andere omgeving ervaar je als team de puurheid, de natuurlijke vorm van leiderschap en kuddegedrag bij paarden krijg je niet alleen inzicht in de kwaliteiten in je teamleden, maar krijgt ook iedereen inzicht in zijn eigen kwaliteiten

Voorafgaand aan de teamsessie vindt een gesprek plaats om de kaders van de sessie te bepalen. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn o.a.:

  • Wat is het doel van de bijeenkomst?
  • Gaat het om teambuilding met inhoud of zijn er specifieke thema’s waar wij ons op richten?
  • Zo ja welke thema’s zijn dit dan?
  • Hoeveel deelnemers worden er verwacht?
  • Hoeveel tijd is er beschikbaar?

Op basis van dit gesprek ontvangt u een voorstel voor het programma, de locatie en kosten.
In principe werk ik met groepen van 4 – 20 personen met paarden; leeftijd en achtergrond spelen geen rol.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 06-13402052 of mail
ada@adascoaching.nl