Kindercoaching

In deze tijd worden kinderen steeds meer aan grote invloeden blootgesteld waarbij er niet alleen een groter beroep gedaan wordt op de zelfredzaamheid van kinderen maar ook op meer zelfstandigheid. Tegelijkertijd hebben kinderen van nu duidelijk een ander bewustzijn dan de generaties die voor hen leefde en ook een ander bewustzijn dan wij volwassenen. Ze hebben ons begrip en respect nodig om in henzelf en hun eigen kracht te leren geloven. Steeds vaker wordt daarbij de hulp van een kindercoach ingeschakeld.

Binnen reguliere coaching zijn cliënten feitelijk helemaal zelf verantwoordelijk voor hun veranderproces. Bij kindercoaching ligt dat net even anders en zijn kinderen waar mogelijk zelf verantwoordelijk, maar moet in sommige zaken de volwassene mede verantwoordelijkheid nemen.

Doelgroep

Als kindercoach bied ik een laagdrempelige begeleiding aan kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders of opvoeders aan, waarbij uw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden leert kennen. Ik zet daarbij meestal één van mijn paarden in. Dat helpt niet alleen om in gesprek te komen maar ook om los te laten en op eigen kracht te leren vertrouwen.

Wanneer uw kind:

 • Onzeker, faalangstig is
 • Weinig zelfvertrouwen heeft
 • Moeite heeft met het uiten van emoties
 • Gepest wordt, moeite heeft met het voor zichzelf opkomen
 • Veel piekert, slecht in slaap kan komen
 • Vaak boos en/of gespannen is
 • De lat te hoog legt
 • Een scheiding moet verwerken
 • Extreem verlegen is
  Problemen heeft op school
  Stil en teruggetrokken is

Dan kan kindercoaching met behulp van paarden uitkomst bieden.

Herkent u uw kind niet in deze kenmerken maar zit hij of zij toch niet lekker in zijn/haar vel? Ook dan kan kindercoaching een zinvolle bijdrage leveren.

Het effect

Het is voor kinderen vaak lastig om aan volwassenen (ouders) te vertellen hoe zij zich voelen en wat hen bezighoudt. Door samen met het paard op een meer open en vrije manier te kijken naar wat moeilijk is, ontstaat er ruimte om stappen te zetten, patronen te veranderen en zo in hun eigen tempo dat wat ze moeilijk vinden te overwinnen.

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 06-13402052 of mail
ada@adascoaching.nl