“In een ontmoeting met ons,

ontmoet je jezelf.

Wie hoop je te ontmoeten”

Coaching met paarden

Steeds vaker krijgen paarden een rol toebedeeld tijdens een coachsessie. Deze viervoeters zijn intelligente dieren. Als prooi- en vluchtdier houden zij nauwlettend in de gaten wat er in en om de kudde gebeurt. Het paard scant continu zijn omgeving. Zijn oren, ogen, huid en haar werken als een radar, waarmee hij haarfijn registreert of er gevaar dreigt. Zijn instinct geeft aan of hij moet vluchten of niet. Het paard zorgt daarmee voor zichzelf en de kudde.

Wij mensen staan veel verder af van onze intuïtie. Wij reageren snel vanuit het verstand. Onze hersenen maken overuren en we vinden ook overal wat van. Deze gedachten, overtuigingen en oordelen zitten ons in de weg als we werkelijk naar ons gevoel willen (en moeten) luisteren.

Er zijn diverse situaties waarbij je gecoacht kan worden door een paard. Voorbeelden hiervan zijn:

  • op je werk; als je te veel verantwoording ervaart;
  • bij een opdrachtgever; als je je onzeker voelt;
  • bij presteren; als je gehinderd wordt door perfectionisme of faalangst;
  • in relationele sfeer; als je conflict situaties liever mijdt of je alleen voelt staan;
  • in je dagelijkse leven; als je moeite hebt met het toelaten van verdriet bij afscheid en verlies;
  • zowel werk als privé; als je twijfelt welke keuze je moet maken.

De coachsessie

Wij werken in een afgebakende ruimte in de rijbak. Samen staan wij stil bij de vraag waar je aan wilt werken. Zodra jij in deze ruimte staat houdt het paard je nauwlettend in de gaten. Hoe beweeg jij rondom het paard, waar zit jij met je gedachten, hoe voel je je? Al deze elementen zijn van invloed op de houding en het gedrag van het paard. Draait hij bijvoorbeeld zijn hoofd van je weg of geeft hij je een duwtje in de rug.

Ik sta aan de zijlijn, observeer en vertaal zijn gedrag en houding naar jou. Herken je iets? Wil je het delen? Waarin kan ik jou ondersteunen?

Voor mij bestaat er geen goed of fout. Ik ben er om je te steunen, naar je te luisteren en je inzicht te geven. Het paard assisteert me daarbij. Ik vertrouw op zijn instinct, op mijn intuïtie en op jou.

Het effect

Waarom gecoacht worden met een paard? Soms lukt het niet goed om bij de kern uit te komen. Het contact met het paard leidt er toe dat ‘hindernissen’ intuïtiever en eenvoudiger genomen worden. Bij een volgende situatie waarin je jouw valkuil tegenkomt helpt de herinnering aan zowel het verkregen inzicht als het contact met het paard je verder.

Bekijk hier de verschillende pakketten

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 06-13402052 of mail
ada@adascoaching.nl