Het is weer januari en iedereen heeft zich van alles voorgenomen. Jij ook? Misschien ben je inmiddels teleurgesteld omdat het resultaat ver weg ligt en het zo lastig is om dat te bereiken.

In dit licht kwam ik afgelopen week deze uitspraak op een scheurkalender tegen.

“Focus op resultaat leidt niet tot verandering, focus op verandering leidt wel tot resultaat”

Hoe waar is dit eigenlijk. Nemen we ons niet te veel voor en overzien we wel hoeveel stappen we moeten nemen en hoe groot deze moeten zijn om het resultaat te bereiken. Vergeten we niet, door ons zo te focussen op het resultaat, dat je ook kleine stapjes kunt nemen. Dat als de focus op verandering ligt je blij kunt zijn met elke stap die onderdeel is van deze verandering.

Ik heb dat deze week weer heel mooi mogen ervaren tijdens de longeer les met mijn paard Rosa. Het doel, resultaat, was dat zij in een mooie volte om mij heen zou lopen. Omdat ik zo gefocust was op die mooie “cirkel” ging het alle kanten op en werd het meer een soort ovaal terwijl ik heel hard aan het werk was.

Door de focus te verleggen naar de verandering merkte ik dat ik met veel minder moeite mijn paard rechtuit kon sturen om haar vervolgens een bocht te laten maken en uiteindelijk liep zij een mooie volte. Nu wist ik wat ik moest veranderen om haar te kunnen sturen. Of dat nou een volte was of een rechthoek dat maakte niet meer uit.

Mijn voornemen om te bouwen aan mijn praktijk richt zich dan ook niet op het aantal klanten of de omzet die ik wil bereiken. Nee, de focus ligt op wat ik anders ga doen en hoe ik dat ga aanpakken. Ik heb er nu al zin in.

Als jij naar jouw voornemens kijkt. Wat is dan het resultaat wat je zou willen bereiken en op welke veranderingen zou jij de focus kunnen leggen.

Ik wil je daar graag bij helpen! Kijk voor meer informatie op www.adascoaching.nl of bel voor een vrijblijvend gesprek 06 13402052.