Je kijkt ernaar uit! Misschien heb je al een halfjaar geleden of langer geboekt en is de voorpret begonnen. Maar eerst moet er nog van alles af op je werk of thuis!
Dan, als het bijna zover is, begint het inpakken wat moet er mee. Blijft het mooi weer of wordt het misschien koud. Past het allemaal wel in de koffer en/of auto.

Eindelijk is het zover en je ben op weg naar je vakantiebestemming. Wanneer je dan op je vakantiebestemming bent aangekomen begint het grote genieten en luieren, toch? Of heb je net als ik juist tijdens de vakantie dat je stil staat bij wat je de afgelopen maanden hebt gedaan en of je dat ook de komende maanden wilt blijven doen.

Als ik op vakantie ben, en even uit het leven van alle dag stap, komt er steevast een moment waarin voorbijkomt waar ik me zoal mee bezig heb gehouden en of dat nou de energie waard was.
Ik kom dan ook vaak terug van vakantie met allerlei plannen om zaken anders aan te pakken en dat waar ik geen energie van krijg los te laten. Zodat ik deze energie in andere dingen kan steken.

Om te voorkomen dat ik na de vakantie weer in het leventje van alledag terecht kom zonder dat er echt iets verandert bespreek ik mijn plannen met mensen die mij dierbaar zijn, mijn vriendin en collega coach, mijn man en kinderen. Het helpt om daad bij het woord te voegen door mij op te geven voor die cursus of het programma waarvan ik mij heb voorgenomen die te gaan volgen! Of datgene wat waar ik geen energie meer in wil steken los te laten of anders aan te pakken.

De grootste belemmering om te veranderen is lang niet altijd dat het goed is waar je nu bent. Veel vaker is het vooral hier weet ik waar ik aan toe ben en bij een nieuwe stap geef ik die zekerheid op.
Het mooie is dat elke stap hoe klein ook iets in beweging brengt wat nog lang doorwerkt net als die druppel op het wateroppervlak.

Waar ik nieuwsgierig naar ben is, hoe zit dat bij jou? Wat doet er even tussenuit zijn met jou? Hoe zorg jij dat je daad bij het woord voegt of rol je toch weer terug in het leven van alledag voordat je je goed en wel realiseert dat dit zo is.

Ik daag je uit om minimaal één van je voornemens, en dan wel de meest spannende, in de eerste week na je vakantie om te zetten in daden… Neem jij de uitdaging aan?