Het verschil tussen deze woorden lijkt heel klein, slechts een spatie. Mijn ervaring is echter dat er een wereld van verschil achter schuilt.

Misschien heb je dat zelf ook wel eens ervaren. Je werkt in een team en doet allemaal je werk. Helemaal goed toch? Of werk je naast elkaar maar niet met elkaar. Iedereen doet zijn eigen stukje precies zoals het moet, maar uiteindelijk past het niet goed in elkaar en valt het uit elkaar. De som van de delen zijn en blijven delen. Vaak zie je in deze teams onrust, gebrek aan vertrouwen en eigen doelen zijn belangrijker dan het gemeenschappelijke doel.

Als je dan in een team komt waar de collega’s samenwerken ervaar je meteen het verschil iedereen werkt aan het grote geheel vanuit zijn kennis, kunde en ervaring. Er is ruimte om van elkaar te leren en ieder zijn talenten worden ingezet om het resultaat te bereiken. Hier is de som van de delen vaak meer dan alle delen bij elkaar. Een soort één en één is drie zeg maar. Verder is er ruimte om fouten te maken en te leren.

Hoe kom je nu van het eerste team naar het tweede, dat is natuurlijk de vraag.
Door vanuit de eigen doelen te werken naar het gezamenlijke doel. Elkaars talenten, valkuilen en ontwikkelpunten te kunnen zien. Hier is vertrouwen, begrip en compassie voor nodig.

In een teamsessie met het paard wordt daar waar de individuele teamleden mee worstelen, waar ze goed in zijn, of wat ze nodig hebben heel mooi zichtbaar en herkenbaar voor andere teamleden. Je ziet wederzijds begrip ontstaan en de weg naar samenwerken in plaats van samen werken wordt ingezet.

Hoe ziet samenwerken/samen werken in jouw team eruit. Is het tijd voor actie! Ben je benieuwd of een teamsessie iets voor jouw team kan betekenen. Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel 06 13402052 of mail ada@adascoaching.nl