“Het hoofd heeft haast, maar het hart heeft tijd nodig”

Soms heb je van die opmerkingen die blijven hangen. Deze raakte mij meteen toen ik hem tegenkwam. Want wie herkent zich niet op de een of andere wijze in deze zin.

Het is mij meerdere malen overkomen dat ik merkte dat het anders moest. Ik had vaak al een idee in mijn hoofd hoe het dan eigenlijk zou moeten. Het liefst breng je dat dan direct in de praktijk. Zonde om tijd te verliezen en je weet toch hoe je het wilt, dus daarom maar gelijk op de nieuwe manier. Om er vervolgens achter te komen dat dit het toch niet is.
Als je dan de tijd neemt om te luisteren naar je hart komt er iets heel anders boven drijven. De keren dat ik mezelf de tijd gunde om echt naar mijn hart te luisteren zijn de meest waardevolle momenten en hebben geleid tot mooie stappen op mijn levenspad.

Waarom toch altijd die haast? Soms denk ik weleens misschien komt het wel omdat we te lang signalen negeren dat we eigenlijk niet gelukkig zijn met de huidige gang van zaken. Als we dan onder ogen durven zien dat het anders moet, dan willen we die “verloren” tijd het liefst meteen inhalen. De eerste de beste of misschien de tweede oplossing die ons door het hoofd gaat moet het dan worden.

Maar als je ervoor openstaat en je hart de tijd gunt, dan pas kom je bij je gevoel en kun je vanuit je innerlijke kracht keuzes maken, besluiten nemen en stappen zetten.

Ook in de coachsessies met mijn klanten merk ik vaak dat als eenmaal de keuze voor coaching is gemaakt, de verwachting leeft dat het “probleem” binnen drie sessie is opgelost. Soms is dat ook zo maar vaker begint het dan pas. Dat is het moment dat het hoofd zich realiseert dat het hart tijd nodig heeft.

Hoe ziet de balans tussen jouw hoofd en hart eruit en hoeveel tijd geef jij jouw hart? Ben benieuwd naar jouw reactie! Wil je reageren, Bel 06 13402052 of mail ada@adascoaching.nl