Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en andere windmolens

Deze opmerking las ik vorige week ergens en liet me daarna niet meer los.
Ik kan mij namelijk nog heel goed een aantal momenten in mijn leven herinneren waarin ik al een muur gebouwd had voor dat ik het goed en wel besefte. Zo’n muur voelt wel veilig je kunt je erachter verschuilen en het beneemt je het zicht op de verandering. Het creëert een ogenschijnlijk veilig gevoel dat de veranderingen je niet kunnen raken maar zo werkt het helaas niet. Het kostte wel veel energie om de muur te bouwen en in stand te houden en maakte ook dat ik mij eenzaam en onbegrepen voelde en mezelf buitenspel zette.

Soms, heel soms is die neiging er nog even, afhankelijk van hoe groot en uitdagend de verandering is. Maar gelukkig heb ik tegenwoordig veel meer met windmolens, want hoe gaaf is het om de veranderingen waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben te gebruiken om er energie uit te halen. Niet verzanden in de afwachtende rol achter de spreekwoordelijke muur maar hoe kan ik deze wind zo gebruiken dat ik de richting kan bepalen en aan het roer sta om nieuwe avonturen aan te gaan. Hoe mooi is het om nieuwe wegen te ontdekken, de gebaande paden te verlaten en open te staan voor wat er dan op je pad komt. Of met een heel andere blik naar dezelfde dingen te kijken. Je weet niet wat je dan ziet!

Tegenwoordig ben ik dus van de windmolens. Wat doe jij? Bouw je muren of windmolens? Ben je je ervan bewust wat de wind van verandering met jou doet? Wil jij de veranderingen in je leven kunnen omarmen, zelf aan het roer staan en bepalen wat je ermee wilt doen? Maar je weet niet hoe?

Ik help je graag op weg. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 13402052 of mail ada@adascoaching.nl