Zomaar in een paar weken tijd is de natuur veranderd van kale takken weinig bloemen, hier en daar misschien narcissen en krokussen als vroege voorjaars bodes, in een weelde van groen. Voorjaarsgroen en de tere bloesem aan struiken en “vrucht” bomen. Lente, het seizoen van de prille ontwikkeling van bomen, struiken en planten, maar ook de eerste lammetjes in de wei en misschien wat minder zichtbaar de kalfjes en hier en daar al een veulentje.

Lente, een seizoen vol belofte dat inspireert en waar ik blij van wordt. Lente staat voor mij voor “nieuwe” ontwikkeling, leven en groei. Soms mooier en rijker dan vorig jaar soms subtieler en meer ingetogen maar altijd weer mooi om te zien en te ervaren.

Wat is de ontwikkeling die zich nu bij jou laat zien welke vruchten gaat dit straks opleveren?

Hoe vaak zijn we niet vooral met de vruchten bezig. Wat is het resultaat, wat levert het je op. Kun je er iets mee of blijken ze achteraf zuur in plaats van zoet of zelfs helemaal niet eetbaar. Misschien zijn ze wel bestemd voor een ander doel.

Maar realiseren wij onszelf wel hoe mooi en teer de bloemen zijn, die samen de bloesem vormen en dat deze maar voor een korte periode op zijn mooist zijn om zich daarna te ontwikkelen tot vruchten. Het is belangrijk om daarbij stil te staan en de tijd te nemen om dit in je op te nemen om daarna de volgende stap te nemen.

De natuur slaat ook de bloesem niet over want zonder bloesem geen vruchten toch?

Wat is jouw eerste stap in deze “nieuwe” lente? Kun je daar ook even bij stilstaan of ben je alleen maar bezig met het resultaat?

Ik help je graag op weg. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 06 13402052 of mail ada@adascoaching.nl